U Brodosplitu kršten "Orange star"

Bez autora
Jan 30 2011

U Brodosplitu svečano je kršten imenom Orange star posebno sofisticirani brod, izgrađen za švicarskog naručitelja Atlanship SA. Riječ je o orange juice carrieru, brodu namijenjenom prijevozu rashlađenoga svježeg voćnog soka. Orange star je jedinstven projekt u hrvatskoj brodogradnji, budući da su se tako sofisticirani tipovi plovila dosad gradili isključivo u Norveškoj. Brod se gradi prema projektu razvijenom u Brodosplitu, a njegova cijena iznosom pokriva troškove izgradnje bez državnih subvencija. Splitskom je brodogradilištu ovaj brod važna referenca za pozicioniranje na tržištu sofisticiranih brodova. Kada splitsko brodogradilište uspješno prebrodi teška vremena, dobra suradnja tvrtke Atlanshipa i Brodosplita biće nastavljena.

U Brodosplitu kršten "Orange star"U Brodosplitu svečano je kršten imenom Orange star posebno sofisticirani brod, izgrađen za švicarskog naručitelja Atlanship SA.

Riječ je o orange juice carrieru, brodu namijenjenom prijevozu rashlađenoga svježeg voćnog soka.

Orange star je jedinstven projekt u hrvatskoj brodogradnji, budući da su se tako sofisticirani tipovi plovila dosad gradili isključivo u Norveškoj. Brod se gradi prema projektu razvijenom u Brodosplitu, a njegova cijena iznosom pokriva troškove izgradnje bez državnih subvencija.

Splitskom je brodogradilištu ovaj brod važna referenca za pozicioniranje na tržištu sofisticiranih brodova, kazao je Branimir Kovačić, direktor Sektora projektiranja i prodaje Brodosplit-Brodogradilišta d.o.o.

Vazmo Pavešić, generalni direktor Atlanshipa, izrazio je zadovoljstvo proizvodom splitskih graditelja te nadu da će, kada splitsko brodogradilište uspješno prebrodi teška vremena, dobra suradnja njegove tvrtke i Brodosplita biti nastavljena.

Duljina orange juice carriera, koji se gradi u klasi Bureau Veritasa, je 189,90 m, širina 32,24 m, a visina 17,10 m. Nosivost mu je 35.750 DWT, od čega korisne nosivosti 32.000 m3. Carrier je za prijevoz tereta opremljen s ukupno 14 tankova, od čega 12 ima obujam 2000 m3, a 2 su obujma 4000 m3. Pokreće ga motor tipa MAN B&W 6S50 MC-C7, što mu omogućuje razvijanje brzine od 15 čvorova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik